Politika privatnosti

ISK Elektrotechnik d.o.o.

Web stranica

Web adresa naše stranice: https://www.isk-elektrotechnik.com.

Privatnost

ISK Elektrotechnik d.o.o. (skraćeno u daljem textu ISK) smatra privatnost važnim pitanjem, tako da mi gradimo i upravljamo našim online uslugama uz uvažavanje zaštite privatnosti prema važećim normama u Evropskoj Uniji.

Ova Politika privatnosti (“Obavijest”) određuje vrste osobnih podataka koje prikupljamo od vas kada koristite našu web stranicu, način kako prikupljamo i obrađujemo te podatke, s kime ih dijelimo i određena prava koja imate u odnosu na te informacije. Ova obavijest se odnosi na ovu web stranicu www.isk-elektrotechnik.com koja je u vlasništvu ISK Elektrotechnik GmbH i koja je pohranjena na serverima koji pripadaju one.com.

Tko je odgovoran za vaše osobne podatke?

ISK je odgovoran za vaše osobne podatke. ISK se ovdje odnosi na ISK Elektrotechnik d.o.o. (ISK Elektrotechnik d.o.o.- PODRUŽNICA SLAVONSKI BROD, Ulica Eugena Kumicica 94, Slavonski Brod, Hrvatska, OIB: 03696680752, MB: 5774764, zastupnik Sanja Avdagić, OIB: 69634053163 iz Slavonskog Broda). U svrhu primjenjivog zakona o zaštiti podataka, kontrolor vaših podataka bit će podružnica ISK-a koja pruža usluge ili komunicira s vama. Ova se obavijest odnosi na sve takve ISK podružnice.

Prikupljanje vaših osobnih podataka

Možemo prikupljati ograničene osobne podatke koje vaš preglednik čini dostupnim na našoj web stranici prilikom vašeg posjeta. Ove informacije o zapisima uključuju vašu adresu internetskog protokola, vrstu preglednika, jezik preglednika, datum i vrijeme vašeg posjeta i jedan ili više kolačića koji mogu jedinstveno identificirati vaš preglednik (za više informacija pogledajte odjeljak Kolačići u nastavku). Te podatke koristimo kako bismo ostvarili svoje legitimne interese, kako bismo bolje razumjeli ponašanje korisnika, kako bismo dodatno poboljšali svoje ponude, kao i spriječili zlonamjerno korištenje kao što su hakiranje i napadi te uskraćivanje usluge.

Neke od naših usluga će u budučnosti zahtijevati da registrirate osobni račun. Od vas ćemo tražiti neke osobne podatke kako bismo kreirali račun, a mi ćemo te podatke upotrijebiti za pružanje zatražene usluge. Za određene usluge možemo zatražiti kreditne kartice ili druge podatke o plaćanju koje čuvamo u šifriranom obliku na sigurnim poslužiteljima. Te podatke prikupljamo kako bismo slijedili svoje legitimne interese ili ispunili ugovor ili poduzeli korake vezane uz ugovor s vama ili vašom organizacijom.

Kada zatražimo dodatne osobne podatke, obavijestit ćemo vas u to vrijeme o vrstama informacija koje prikupljamo, načinu na koji ih upotrebljavamo, s kim se dijele i koliko dugo ćemo ih pohranjivati. Nadamo se da će vam to pomoći da donesete informiranu odluku o dijeljenju osobnih podataka s nama.

Osobne podatke koje ste dali koristit ćemo samo da bismo ispunili svrhu za koju smo prikupili podatke. Vaši podaci neće se koristiti u druge svrhe, kao što je izravni marketing, osim ako vas nismo obavijestili i, ako je to zakonski propisano, ako nemamo vaš izričiti pristanak.

Korisnički generirani sadržaj

Nudimo određene usluge s kojima možete postavljati informacije na web stranici koje će biti dostupne drugim posjetiteljima stranice. Primjeri su forumi i komentari na blogovima.

Kada objavljujete, osnovne informacije koje vas identificiraju kao osobu koja objavljuje (korisnički profil) bit će dostupne drugim posjetiteljima zajedno s objavljenim informacijama. Ove informacije uključuju vaše ime ili pseudonim, a gdje je to relevantno, mogu uključivati i druge podatke kao što su vaša zemlja ili naziv tvrtke ili organizacije u kojoj radite. Nad tim podacima imate kontrolu u svom korisničkom profilu i možete kontrolirati što će se prikazivati na vašim objavama.

Također možemo prikazati statističke, reputacijske i druge slične informacije vezane uz vaš korisnički račun. Primjeri su broj objavljenih postova (objava) na forumu ili ocjena koja pokazuje kako su drugi posjetitelji ocijenili vaše postove (objave). Pojedinosti potražite na stranicama pomoći za svaku uslugu.

Komentari

Kad posjetitelji ostave komentar na web stranici, prikupljamo podatke prikazane u obrascu za komentar, kao i IP adresu posjetitelja i identifikaciju preglednika kako bi pomogli u otkrivanju spama. Anonimizirani (kriptovani) niz znakova stvoren od vaše e-mail adrese (također nazvan hash) koristi usluga Gravatar kako bi se sa sigurnošću povezalo samo sa vašim korisničkim profilom, te spriječila manipulacija vaših korisničkih podataka. Pravila privatnosti usluge Gravatar dostupna su ovdje: https://automattic.com/privacy/. Nakon odobrenja vašeg komentara, vaša profilna slika je vidljiva javnosti u kontekstu vašeg komentara. Komentari posjetitelja mogu se provjeriti kroz automatiziranu uslugu za otkrivanje spama.

Koristimo Gravatar za poboljšanje korisničkog iskustva i smanjenje spama komentara. Gravatar možete, ako želite, onemogućiti (deaktivirati) u svom web pregledniku slijedom uputa Gravatara ili posjetom WordPressu: https://support.gravatar.com/account/wordpress/

Dijeljenje informacija

Informacije o korisničkim računima i osobne podatke možemo dijeliti u bilo kojoj od sljedećih ograničenih okolnosti:

Imamo vašu izričitu i dokumentiranu suglasnost.

Takve informacije pružamo pouzdanim tvrtkama ili osobama isključivo u svrhu obrade vašeg zahtjeva u naše ime. Kada se to čini, isto podliježe sporazumima koji obvezuju te strane u obradi takvih informacija samo na temelju naših uputa i u skladu s važećim zakonom o zaštiti podataka te odgovarajućim mjerama povjerljivosti i sigurnosti, o čemu ćete biti odgovarajuće obaviješteni.

Zaključujemo da smo zakonski obvezni ili u dobroj vjeri vjerujemo da je pristup, očuvanje ili otkrivanje takvih informacija razumno potrebno kako bi se zaštitila prava, vlasništvo ili sigurnost ISK-a, njegovih korisnika ili javnosti.

Podijelit ćemo vaše osobne podatke s našim podružnicama u svrhu pružanja naših usluga kako je opisano u ovoj obavijesti. Nastavljamo provoditi politike i zaštitne mehanizme u svim ISK tvrtkama u zemljama u kojima poslujemo kako bismo osigurali da se osobni podaci pohranjuju i obrađuju u skladu s istim standardima privatnosti i sigurnosti u svim slučajevima. Ako se vaši osobni podaci prenose u naše podružnice izvan europskog gospodarskog područja ili u područje bez odluke Europske komisije da su osigurane odgovarajuće zaštitne mjere, to će biti obuhvaćeno relevantnim informacijskim obavijestima i tražit ćemo vašu suglasnost ako je to potrebno primjenom zakona o zaštiti podataka.

U slučaju prijenosa vlasništva nad dijelovima ISK-a, kao što su stjecanje ili spajanje s drugom tvrtkom, pružit ćemo vam obavijest i (ako to zahtijeva zakon) zatražiti vaš pristanak prije prijenosa osobnih podataka, što time postaje predmetom pravila o privatnosti.

Vaše osobne podatke možemo dijeliti među nekim davateljima usluga i partnerima u mjeri u kojoj je to potrebno kako bismo vam pružili besprijekorno iskustvo i poboljšali kvalitetu naših usluga. Neki od tih partnera mogu biti smješteni u zemljama izvan europskog gospodarskog prostora koje ne pružaju istu razinu zaštite podataka kao zemlja u kojoj živite i koju Europska komisija ne priznaje kao zemlju koja pruža odgovarajuće razine zaštite podataka. Mi prenosimo osobne podatke u te zemlje samo pod zaštitnim mjerama koje osiguravaju zaštitu vaših osobnih podataka, kao što su standardne ugovorne klauzule koje je odobrila Europska komisija.

Vaše osobne podatke nećemo otkrivati drugim osobama ili nepovezanim tvrtkama, osim u ograničenim okolnostima opisanim u ovoj Politici ili uz vaš pristanak.

Koliko dugo čuvamo vaše osobne podatke?

Osim ako nije drugačije navedeno u obavijesti o privatnosti relevantnih usluga, zadržat ćemo vaše podatke u minimalnom vremenu koje je potrebno za ispunjenje svrhe za koje smo ih prikupili, uključujući u svrhu zadovoljavanja bilo kakvih pravnih, računovodstvenih ili zahtjeva za izvješćivanjem (uključujući prema potrebi da se ISK brani od tužbi). Na primjer, ako tražimo vaše osobne podatke kada se prijavljujete za seminar ili posao, zadržat ćemo vaše podatke do završetka seminara i u razumnom razdoblju nakon toga kako bismo mogli odgovoriti na pitanja ili pritužbe. Nakon što vaši podaci više ne budu potrebni, trajno ćemo ih izbrisati u skladu s važećim zakonom.

Sigurnost informacija

Poduzimamo odgovarajuće sigurnosne mjere za zaštitu od neovlaštenog pristupa ili neovlaštenog mijenjanja, otkrivanja ili uništavanja podataka.

Ograničavamo pristup vašim osobnim podacima na zaposlenike ISK-a koji moraju imati te podatke kako bismo ispunili Vaš zahtjev ili pružili naše usluge.

Linkovi (poveznice)

Vanjske stranice povezane s web stranice ISK-a razvijaju osobe koje ISK ne kontrolira. Ove druge web stranice mogu postaviti vlastite kolačiće na vaše računalo, prikupiti podatke ili tražiti osobne podatke. Za više informacija pogledajte obavijest o privatnosti na svakoj web stranici.

Vaša prava

Imate pravo na:

ispravak bilo koje pogreške u vašim osobnim podacima ili ažuriranje,

primitak kopije svojih osobnih podataka,

brisanje svojih osobnih podataka za koje više nemamo zakonsko pravo na upotrebu,

prijenos svojih osobnih podataka novom dobavljaču (ako je primjenjivo),

prigovor na obradu vaših osobnih podataka na temelju legitimnih interesa (pod uvjetom da naši razlozi za obradu ne pretežu bilo kakvu štetu u odnosu na vaša prava na privatnost podataka) ili ograničenje načina na koji koristimo vaše osobne podatke dok se pritužba obrađuje,

zahtjev možete podnijeti na stranici privatnosti tvrtke ISK. U određenim okolnostima možda ćemo morati ograničiti gore navedena prava kako bismo zaštitili javni interes (npr. sprječavanje ili otkrivanje kriminala) i naše interese (npr. održavanje pravnih povlastica).

U slučajevima kada smo zatražili vaš pristanak za korištenje vaših podataka u određenu svrhu, možete povući svoj pristanak u bilo kojem trenutku. To se može učiniti tako da se prijavite na svoj račun, kliknete vezu za odjavu ili posjetite ISK stranicu privatnosti i pošaljete zahtjev za odjavu. U takvim slučajevima prestajemo koristiti vaše podatke za određenu svrhu i brišemo ih.

Ako želite podnijeti pritužbu o tome kako smo postupali s vašim osobnim podacima, možete se obratiti našem službeniku za zaštitu podataka tako da pošaljete žalbu na stranicu privatnosti tvrtke ISK.

Remarketing

Web stranica ISK-a koristi remarketing za oglašavanje na mreži pomoću tekstualnih ili slikovnih oglasa. Remarketing je značajka koja nam dopušta doći do osoba koje su prethodno posjetile našu web stranicu i prikazale relevantne oglase kada posjećuju druge web stranice. Dobavljači trećih strana, uključujući Google, upotrebljavaju kolačiće za prikazivanje oglasa na temelju prethodnih posjeta korisnika našoj web stranici. U tu svrhu postavljaju se kolačići pružatelja oglašavanja treće strane kada posjetite našu web stranicu. Korisnici se mogu isključiti iz Googleovog korištenja kolačića posjetom Google stranici za isključivanje oglašavanja i isključiti korištenje kolačića treće strane posjetom na stranici za isključivanje Network Advertising Initiative.

Politika ISK kolačića će biti na osnovu važećih normi i EU propisa (DSGVO) redovito ažurirana. Za više informacija o našoj Politic Kolačića posjetite našu Web stranicu: ISK Politika kolačića.

Za više informacija kolačićima i kako njima upravljate posjetite web stranicu:

https://www.aboutcookies.org

na primjer, na stranici imate detaljna uputstva za vaš pregednik:

https://www.aboutcookies.org/how-to-manage-and-delete-cookies

Izmjene ove politike

Imajte na umu da će se ova Politika privatnosti s vremena na vrijeme mijenjati. Očekujemo da će većina takvih promjena biti manja, ali mogu postojati promjene koje su značajnije. Kada je to prikladno i moguće, obavijestit ćemo vas o takvim promjenama putem e-pošte. Svaka verzija bit će zabilježena na dnu stranice.

Kontaktirajte nas

Ako imate bilo kakvih pitanja ili komentara o ovoj obavijesti, molimo Vas da ih pošaljete na ISK stranicu privatnosti ili na E-Mail info@isk-elektrotechnik.com.

Posljednje ažuriranje: 09.05.2024.